*BT Altyapı Hizmetleri

BT Altyapı danışmanlık ve hizmetlerimiz ile hedeflediğimiz amaç, kurumlardaki bilgi sistemleri altyapısının düzgün ve gerektiği şekilde çalışmasını temin etmektir. Bu amaca ulaşmak için, kurumun günlük ve gelecekteki olası bilgi sistemleri ihtiyaçları sürekli olarak takip edilir. Ortaya çıkması mümkün darboğazlar önceden saptanır ve çözüme yönelik çeşitli önerilerin ortaya konulmasıyla birlikte bilgi sistemlerinin şirketlere sağladığı verimliliğin sürekliliği sağlanır.

Artı & Artı için çözüme ulaşmak, doğru yaklaşım ve doğru projelendirmeden geçmektedir. Kurduğumuz altyapı sistemlerinin hem günümüzün hem de geleceğin ihtiyaçlarına cevap vermesini düşünürüz. Kurduğumuz altyapı sistemlerinin servis ihtiyacına da bünyemizde barındırdığımız yetişmiş personelimizle hızla destek vermekteyiz.
Aşağıda belirtilen alanlarda size nasıl yardımcı olabileceğimizi tartışmak için bizi arayın.

 

HİZMETLERİMİZ

Yapısal Kablolama  çözümleri

Yapısal kablolama sistemi, bir binanın ses, veri, görüntü ve çeşitli bina yönetim sistemlerini (kamera, hırsız alarm, güvenlik girişi, yangın alarm, enerji sistemi gibi) birbirine entegre eden kablolama ve bağlantı ürünlerinin oluşturduğu yönetilebilmeye ve genişlemeye imkan sağlayan bir yapıdır. Yapısal kablolama, açık mimari, standardize edilmiş medya ve katmanları, standart bağlantı ara yüzleri, ulusal ve uluslar arası standartlara bağlılığı ve toplam sistem tasarımı ve uygulaması gibi önemli özelliklere sahiptir. Yapısal Kablolama Sistemleri kritik iş uygulamalarının üzerinde çalıştığı network sisteminin en uzun süre kullanılan parçasıdır. Network sistemlerinin kablolama alt yapısı kadar uzun kullanılan başka hiç bir elemanı yoktur.

      

 

UPS ve şebeke altyapı çözümleri

Elektrik altyapısının, veri kablolaması yapan ekiple eşgüdüm halinde gerçekleştirilmesi kurulum esnasında ise sağlıklı ve ekonomik, işletme esnasında ise kolaylık ve verimlilik sağlar. Bu nedenlerle yapısal kablolama ve elektrik altyapısı, altyapı sistemlerinin bir parçası olarak değerlendirmekteyiz. UPS cihazından elde edilen elektriği bilgisayarlara ve diğer elektronik cihazlara kadar ulaştırabilmek için bağımsız bir güç tesisatı yapılmalıdır ve şebeke tesisatından ayrılmalıdır.

     

Telefon Kablolaması

Doğru tasarlanmış, standartlara uygun olarak uygulaması yapılmış ve anlaşılır bir dille adreslenmiş bir telefon kablolama altyapısı; işletim, yönetim ve verimlilik açısından vazgeçilmez öneme sahiptir.

   

 

Kesintisiz Güç kaynağı cihazları ( UPS ) Satış ve kurulum

Kesintisiz Güç Kaynakları (KGK) bağlı bulunduğu tüm elektrikli ve elektronik cihazlara tüm parazitlerden ve dalgalardan arındırılmış sabit genlikli gerilim sunan, elektrikli kesintilerinde bünyesindeki akü sistemlerini devreye sokarak kullanıcılara kesintisiz çalışma imkânı sağlayan cihazlardır. Bilindiğinin aksine KGK sonsuz enerji kaynağı değildir. Elektrik kesintilerinde kullanıcının acil islerini tamamlayarak cihazlarını güvenli bir şekilde kapatacak kadar süre tanıyan cihazlardır. Yani bir KGK jeneratör gibi sonsuz enerji sağlayamaz, zaten bu cihazlar birbirlerine rakip değil birbirlerini tamamlayan cihazlardır.

 

 

Fiber optik kablolama çözümleri

F/O Kablolar yaygın olarak Bina Omurga Sistemleri ve Kampüs Omurga Sistemleri oluşturulmasında kullanılmaktadır. Bu sistemler üzerinden her türlü veri, ses ve görüntü ışık kaynağından iletilmektedir ve yüksek veri transferine izin vermekle beraber manyetik ortamlardan da etkilenmemektedir.

     

 

 

Wireless ( Kablosuz ) çözümleri

Günümüzde çoklukla 'kablolu iletişim ortamlarını kullanan sistemler kurulmakla beraber; uygulama mekânının özel durumu nedeniyle kablo çekmeyi zorlaştıran yapısı, mobilite ihtiyacı vb. durumlar da kablosuz çözümlere gidilmektedir. Bugünkü hali ile wireless sistemler ( Access point ) kablosuz sistemin tamamlayıcısı ve destekleyicisi konumundadır.

 

 

Topraklama sistemlerinin kurulması

İletişim teknolojisinde kullanılan cihazların çalışması için enerji sistemlerinde Topraklama (Grounding) çok önemlidir. Gerek cihazların ihtiyaç duyduğu voltaj aralığının hassasiyeti ve gerek Türkiye ve özellikle metropol illerimizdeki altyapı sorunlarından kaynaklanan kötü toprak nedeniyle bu konu olmazsa olmaz önceliğe sahip olabilmektedir. Topraklama sayesinde cihaz üzerindeki kaçak akımlar ve statik elektrik toprağa akacaktır. Bu sayede tüm elektronik cihazlar daha sağlıklı çalışabilirler.

 

 

 

 

 

 

 

DLP Kablo kanal sistemleri çözümleri

Bina içinde yapılacak uygulamalarda kabloların hem korunması hem de estetik olarak görünüşün sağlanması için uygun boyutlarda kablo kanalları ve köşe dönme ekipmanları kullanılır. Kablo kanalı seçiminde; kanal kapaklarının kolay açılır/kapanır olması, esneklik, duvarlar ile yerleşim ve renk olarak uyumluluk göstermesi için dekoratif kablo kanalları seçilmelidir. Seçilen kanallar TSE standartları ile uyumlu olarak seçilir.Kablo kanalları, tüm UTP veya fiber kabloların geçtikleri yerlerde tam kapalı ve kapaklı, ortam koşullarına ve taşınacak kablonun tipine uygun olarak seçilir. Köşe dönüşleri, dirsekler, ayrılma bölgeleri bu amaçlarla üretilmiş olan kanal aksesuarları ile yapılır Kanallar, kablolara yapılacak her türlü müdahaleye imkân verecek şekilde yerleştirilerek, birleşim yerlerinde kablolara zarar verebilecek çapaklar bulunmayacak şekilde kesilir. Kanal birleşim yerlerinde esneme ve açıklık bulunmamasına özen gösterilir.

 

 

Network switch kurulumları ve configrasyonu

Network ( LAN ) birbirine kablolarla bağlanıp bir sunucu veya onlarca sunucu, printerler, bilgisayarlar, modemler gibi birçok haberleşme ekipmanının en ekonomik ve verimli yoldan kullanılmasıdır. İnsanların bireysel değil, ortak çalışmalarını sağlar.
Network, veri, yazılım ve ekipmanlarının en hızlı paylaşımıdır. Bir network ağı iki bilgisayardan başlayıp, binlerce bilgisayara, fax, modem, yazıcı, terminaler, IP kameralar ve bunun gibi birçok ekipmanlardan oluşabilir. Bir bütünlük söz konusu olduğundan tüm donanım tüm personel tarafından kullanılabilir veya kimin neleri kullanıp neleri kullanmayacağı kısıtlanabilir, her bir birey için ekstra yazıcı, modem, vb. üniteler gerekmez. Internet erişimi de bir ağ üzerinde paylaştırılabilir.Switchler bu paylaşımları sağlayan cihazlardır.Bu cihazların yapabildikleri gün geçtikçe artmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Server ve Kablolama Rack kabinetleri çözümleri

Günümüz teknolojisinde serverlar, routerler, modemler, switchler, network altyapısı, vb. birçok ürünümüzün içerisine yerleştirdiğimiz dört yanı açılabilir dolaplarımızdır.  Bu ürünler cihazlarımızı dış etkilerden korumakla beraber, sistemimize getirdiği düzen cihazlara müdahale etmeyi kolaylaştırıcı yapısı, kablolama da bir data uçunun aktif yada pasif yapılmasın da verdiği rahatlık önemlidir. Birçok cihaz üreticisi ürünlerini kabine olabilecek 19” standardın da ürütmektedir.  

 

 

 

 

Data center Dizayn ve kurulum hizmetleri

Günümüzde şirketler büyüdükçe ve internet ile beraber yeni iş olanakları arttıkça sistem odaları artan server ve ekipmanları ile iş uygulamaları ile ilgili programların kesintisiz/erişilebilir, güvenli, sağlıklı yürütülebilmesi için servis olanaklarının güçlü olduğu bir yapıya ihtiyaç duymaktadır. Yetişmiş eleman, yönetim yazılımları, güvenli ve teknolojik altyapı, sistem-destek ve bakım-onarım ihtiyaçları önem kazanmaktadır. Firmaların operasyonel problemlerini en aza indirmek en önemli unsurdur. Kritik iş sistemleriniz için   uluslararası kalite de hazırlamaktayız.

 

 

 

 

 

 

Sistem odası hassas kontrollü klima sistemleri çözümleri

Bilişim ve İletişim sektöründeki gelişmeler paralelinde artık çoğu işlemde insan faktörü ortadan kaldırılmış ve yerini yakalanamayacak kadar hızlı bir gelişim sürecinde olan bilişim donanımlarına bırakmıştır. Bu donanımların verimli bir şekilde çalışabilmesi için de ortamda belli bir iklim şartının sabit tutulabilmesi gerekmektedir. Bu ihtiyacın sonucu olarak da hassas sıcaklık ve nem kontrollü klimalar gün geçtikçe bilişim sektörünün vazgeçilmez bir parçası halini almıştır. Her konuda olduğu gibi bu konuda da kesintisiz servis desteği problemsiz bir işletme açısından çok önemli bir faktördür.

 

 

 

 

 

Sistem odası izleme üniteleri çözümleri

Bilişim ve İletişim sektöründeki gelişmeler paralelinde artık çoğu işlemde insan faktörü ortadan kaldırılmış ve yerini yakalanamayacak kadar hızlı bir gelişim sürecinde olan bilişim donanımlarına bırakmıştır. Bu donanımların verimli bir şekilde çalışabilmesi için de ortamda belli bir iklim şartının sabit tutulabilmesi gerekmektedir. Bu ihtiyacın sonucu olarak da donanımların sıcaklık dengesi, nem dengesi, giriş-çıkış kontrolü ile kayıt altına alınması ve bu dengelerin belirlenen sınırlar dışına çıkılması durumunda alarm alınması ( sesli, ışıklı, SMS, mail ) önem kazanmaktadır. İzleme gün geçtikçe bilişim sektörünün vazgeçilmez bir parçası halini almıştır.

 

    

 

 

Yükseltilmiş döşeme sistemleri çözümleri

Modern yaşamda artan elektronik aletler ve kabloları, meydana getirdikleri kötü görüntüyü saklayan bir sistem ihtiyacını doğurmuştur, bu ihtiyacı tamamıyla karşılayabilen Yükseltilmiş Döşeme Sistemleridir. Yükseltilmiş döşeme, bina betonarme tabanı üzerinde ikinci bir döşeme yüzeyi oluşturarak, aradaki boşluğun mekanik, elektrik, havalandırma tesisatlarına ait boru, kablo ve kanal gibi malzemeleri mekân içerisinde herhangi bir yıkma, yeniden yapma gibi zaman ve para kaybına yol açan inşai işlere gerek kalmaksızın istenilen noktaya hızla ulaştırılmasına olanak sağlayan, profesyonel, temiz görüntüye sahip yapı malzemesidir. Yükseltilmiş döşeme sürekli modifikasyon ve değişiklik yapılan yerlerde problemleri en aza indirir.

 

 

 

 

 

 

 

Sistem odası Yangın algılama ve söndürme sistemleri çözümleri

Sistem odası söndürme sistemlerinin kullanılası, korunacak alanda bulunan malzemenin değeri ya da iş devamlılığı açısından önemlidir, saniyeler içinde harekete geçecek bir yangın sistemi gerekir. Bu da gazlı sistemleri ön plana çıkarmaktadır. Korunacak alanda bulunan elektronik ( server, switch vb. ) ürünlere zarar verecek ( sulu, tozlu vb. ) söndürme sistemleri tercih edilmemelidir. Korunacak alanda insan bulunmaktaysa, yangın sonrası temizliği elimine edilmek isteniyorsa uygun söndürme sistemi tercih edilmelidir. Otomatik gazlı söndürme sistemleri, söndürme yapılacak mahalde, çapraz zonlama (cross zone) prensibine göre zon teşkil eden detektörlerden gelen alarm sinyalinin söndürme sistemini aktive etmesi esasına göre çalışır. Yangın anında odaya boşalan gaz kimyasal reaksiyonları kırma ve ısı enerjisini absorve etme özelliliği ile yangınları söndürmektedir.


 

   

 

Sistem odası Kartlı ve Biometrik geçiş sistemleri çözümleri

Personelin sistem odasına giriş çıkışları ve çalışma kontrolü firmalara teknolojik bir kolaylık sağlamakta ve verimliliğini ölçen raporlar da sunabilmektedir. Her firmanın kendi iş yapısı ya da iş akışına bağlı olarak farklı farklı sistemler ile işe uygun esnek bir denetim sistemi oluşturulabilmektedir. İşyeri verimliliği açısından çok büyük yararlar sağlayan bu sistemler, hem kolay kullanımları, insan hatasını sıfıra indiren dijital güvenliği hem de her türlü vardiyalı ya da vardiyasız çalışma biçimlerine uyarlanma esnekliğiyle, gün geçtikçe yaygınlaşmakta ve kullanım oranı artmakta.

 

        

 

 

 

Sistem odası Yangına dayanımlı mimari yapı, Kapı ve Data kasaları

Yangın kapıları okullar, hastaneler,  endüstriyel tesisler, sistem odaları data centerlar vb. gibi koruma amaçlı kullanılmaktadır. Sahip olduğu yangın dayanımı, duman ve alev geçirmezlik özelliği, dışarıdan kilitli olsa bile içeriden sürekli çıkış imkânı veren panik bar sistemi sayesinde yangın vb. durumlarda hızlı ve güvenli tahliye imkânı sağlar. Bu durum sistem odalarında ve data centerlar da dışarıdan gelebilecek alevin, içerideki önemli bilgilere zarar vermesini engellemektir. İçeride oluşan alevin de dışarıya çıkmasını engeller. Yangın kapıları 30, 60 ve 120 dakika yangına dayanım özelliğine sahiptir.

 

   

 

 

 

 

 

Kurduğumuz data kablolamasının ayrıntılı test ve sertifikasyonu Hizmeti

Test, Etiketleme ve dokümantasyon: Gerçekleştirdiğimiz kablolama projelerinde tüm kablolar test edilerek, belli bir numaralandırma sistemi ile etiketlenir. Yerleşim planları üzerinde kablo güzergâhları ve priz noktaları işlenerek proje dosyası sistem kullanıcılarına teslim edilir. Genişleme ihtiyaçlarında veya arıza tespitinde proje dokümantasyonu vazgeçilmezdir.
Tarafımızdan gerçekleştirilen yapısal kablolama projelerinde en az 25 yıl performans garantisini taahhüt etmekteyiz. Bakır ve Fiber Optik kablolama alt yapısı ve Network sisteminin uluslararası standartlara uygun olarak kurulması yanında özel test araçları ile sertifikalandırma da yapılır.

 

 

 

 

 

 

Telefon santralleri çözümleri

İçinde bulunduğumuz iletişim çağının en önemli araçlarından biri hiç kuşkusuz telefon. Telefon hatlarını en güvenli, verimli ve kaliteli bir şekilde bağlama görevini üstlenen telefon santralleri ise hatlar üzerinden yapılan bu iletişimin en önemli kısmını oluşturuyor. Teknolojik gelişmelere paralel olarak kullanıcılar için verimliliği artıran kullanım kolaylığı getiren ve günümüzde bir karşılama aracı olmanın ötesine geçen santraller, artık üzerinde farklı teknolojileri barındıran, farklı uygulamalara olanak sağlayan esnek, çok yönlü, gelişmiş komple ve açık iletişim platformları haline dönüşmüş durumda. Klasik santral sistemlerinde yakalanması çok zor olan bu esnekliğin sağlanması noktasında ise yeni nesil iletişim sistemleri adıyla tanımlanan yazılım temelli IP santralleri karşımıza çıkıyor. Ses ve veri için iki ayrı iletişim ağı ihtiyacını ortadan kaldırarak telefon ve internet hatlarının tek bir Internet Protokol (IP) tabanlı iletişim ağı üzerinde birleştiren IP santraller, aynı zamanda hayatımıza bütünleşik ses ve veri hizmetini de dâhil ediyor. Kilometrelerce uzaktan yapılan telefon görüşmelerine görüntüyü eklemeyi olanaklı kılan bu yapı sayesinde veri ağının uzandığı her nokta da iletişim için uygun hale geliyor.

 

 

Çözüm ortaklarımız

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SENSPLORER V3